:: " WAHAI ANAK KESAYANGANKU, BERTAQWALAH KAMU KEPADA ALLAH WALAU DI MANA SAHAJA KAMU BERADA. DAN JANGAN SESEKALI KAMU MENYEKUTUKAN ALLAH DENGAN SESUATU YANG LAIN " ::

Facebook Badge

About Me

My photo
Cukuplah hanya ku katakan bahawa cita-citaku menjadi seorang isteri yang solehah dan menjadi ibu yang berpegang teguh kepada agama Allah dan Rasul-Nya.. Melahirkan generasi al-Quran yang berguna kepada agama, bangsa dan negara.

Ayah Ibu

Ayah Ibu

Kakak

Kakak

Abang Ngah

Abang Ngah

Adik

Adik

Abang Ngah 2 Tahun

Monday, January 2, 2012

Sanah helwah ila ibni Nafi' Mohd Nurul Hisyam, Kullu sanah wa enta bikhair wa ilallahi aqrab wa 'an tho'atihi adwam wa 'an maksiatihi ab'ad...

Doa Ibu dan ayah semoga abang ngah membesar dengan sihat, menjadi anak yang soleh lagi bertaqwa, sentiasa di dalam peliharaan Allah SWT dan dijauhi dari gangguan serta godaan syaitan laknatullah...

8 Desember 2009 detik bersejarah ibu melahirkan abang ngah, kini sudah 2 tahun berlalu. abang ngah juga semakin membesar, semakin lasak dan aktif, kuat bermain dan sudah mula berbutir segala percakapan abang ngah. abang ngah sangat manis bila tersenyum, sangat manja dengan ayah. semoga menjadi anak yang soleh anakku... :)

Ini gambar-gambar sambutan hari ulangtahun kelahiran abang ngah. Ini sahaja yang mampu ibu dan ayah sediakan. sederhana tetapi meriah. semoga abang ngah gembira di hari lahir ini. Ibu, ayah, kakak dan adik 'asim sayang abang ngah sangat-sangat... MUaahhhhhh :)

Inilah Jamuan yang sempat ibu, ayah dan tokmi sediakan. Mee Hoon Sup, buah tembikai, dan air jambu batu merah yang sangat sejuk. Ini semua hasil air tangan ibu dan Tokmi ye. Ibu yang masak sendiri buat anak ibu yang tersayang...

Abang ngah yang semakin kuat bermain. Paling suka kalau dapat keluar dan turun ke tanah. tengoklah abang ngah main penyapu tu, bukan boleh dihalang, nanti abang ngah marah..huish.. :)

Kek harijadi abang ngah ni ayah yang belikan. Ayah pergi beli berdua dengan abang ngah... Ucap terima kasih pada ayah ye sayang... :)

Kenapa muka abang ngah macam tu ketika sedang memotong kek? sebabnya abang ngah geram tak dapat pegang sendiri pisau potong kek tu. huhu ~

Kasih ayah buat anak-anaknya :)

Kasih Ibu membawa ke syurga :)

Besar dah anak bujang ibu ni, jangan nakal-nakal ye abang ngah...

Ini gambar kenangan sebaik sahaja ibu melahirkan abang ngah pada 8 Desember 2009 di Hospital Tibah, Tanta Mesir.

Inilah wajah abang ngah ketika baru dilahirkan. Subhanallah sucinya ciptaan Allah ini.

Kenangan sambutan hari lahir abang ngah yang pertama. Di KFC Tanta Mesir.
 

1 comments:

Princess Solehah said...

semoga membesar sebagai anak soleh :)