:: " WAHAI ANAK KESAYANGANKU, BERTAQWALAH KAMU KEPADA ALLAH WALAU DI MANA SAHAJA KAMU BERADA. DAN JANGAN SESEKALI KAMU MENYEKUTUKAN ALLAH DENGAN SESUATU YANG LAIN " ::

Facebook Badge

About Me

My photo
Cukuplah hanya ku katakan bahawa cita-citaku menjadi seorang isteri yang solehah dan menjadi ibu yang berpegang teguh kepada agama Allah dan Rasul-Nya.. Melahirkan generasi al-Quran yang berguna kepada agama, bangsa dan negara.

Ayah Ibu

Ayah Ibu

Kakak

Kakak

Abang Ngah

Abang Ngah

Adik

Adik

Korek Album

Wednesday, January 4, 2012

Sempena genap usia abang ngah 2 tahun ni, Semalam ibu dan ayah buka balik album-album lama dalam folder gambar yang ada. Kami terjumpa gambar abang ngah setahun yang lalu. Kami sangat teruja bila tengok wajah abang ngah masa kecil dulu tidak ubah sama seperti muka adik 'Asim sekarang. Dulu abang ngah masih berisi dan sangat tembam. Sekarang abang ngah dah kurus dan muka berubah agak lain sedikit. Rinnduuu abang ngah masa tembam-tembam dulu.

Teringat ibu ketika pergi Mesir baru-baru ni ( September - Oktober 2011). Ibu bawa kakak Aisyah dan Adik 'Asim. Ketika ibu disana, semua kebanyakan orang panggil adik 'Asim dengan nama abang ngah. Selalu je silap, ibu dengar mereka sebut Nafi'. Jadi tidak salahlah tanggapan mereka, sebab muka abang ngah masa kecil ketika di Mesir dulu sama seperti muka adik 'Asim sekarang... :)

Ini antara gambar abang ngah ketika berusia setahun dan kurang dari itu. Memori tahun 2010 :


Semoga abang ngah dan adik 'Asim membesar menjadi Ulama' Ummah Insya-Allah :)


0 comments: